TORTA SA RIBIZLAMA I JAGODAMA

SASTOJCI:

200g brasna
1 kasicica praska za pecivo
125 g. secera
1 vanil secer
2 jaja
50 ml. ulja
50 ml. limunade od narandze
Fil
150 g. secera
1 vanil secer
3 kasike likera od narandze ili kokosa(moze i malo vise)
500g sira
500g slatke pavlake
150g.rendane cokolade
1 pakovanje crvenog preliva za tortu
500g jagoda
500g ribizli
150g marmelade od ribizli
6 listova zelatina

KORA

Brasno i prasak za pecivo pomesati,

dodati secer,vanil secer,jaja,ulje i limunadu.sve glatko umesati.Testo sipati u pomascen okrugli pleh (precnika 26cm).

Peci 25 min na 180°C

Kad je ispeceno malo prohladiti i izruciti iz pleha.Kasnije preseci na dva dela

Fil

Secer i vanil secer dobro izmesati sa likerom,zatim dodati sir. Dodati zelatin(prethodno omeksan po uputstvu na kesici).Ostaviti da se hladi oko 30 min.U medjuvremenu ulupati slatku pavlaku.Dodati slatku pavlaku u sir,kao i izrendanu cokoladu.

Staviti prvu koru i oko nje okvir od okruglog pleha.Preko kore namazati marmeladu od ribizli a zatim posuti ribizle.Preko sipati dve trecine fila.Staviti drugu koru.Nju namazati sa preostalim filom.Zatim poredjati jagode(mozete ih prethodno iseci na pola ili na cetvrt).Ostaviti da se sve malo stegne u frizideru a zatim preko sipati crveni preliv.

Posto je preliv topao kad se sipa malo ce se slatka pavlaka pomesati sa prelivom pa ce te dobiti ponegde rozu boju.Ako zelite to da izbegnete onda jednostavno preko druge kore stavite samo jagode i preliv za tortu.

Ostavite tortu u frizder da se dobro stegne,najbolje preko noci

Kommentar schreiben

Kommentare: 0

  • loading